Soutěž v požárním útoku, Hradec

08.05.2011 12:11

Sezóna požárního sportu 2011 nám konečně začíná, i když zatím jen v sousedním okrese Plzeň-jih. Seriál soutěží O Pohár Hořiny se již tradičně koná v obcích, kde má svou základnu několik skupin dobrovolných hasičů z povodí říčky Hořiny, během let se přidaly i týmy větší dálky.

Letos se o vítězství v požárním útoku popere osm družstev ze tří různých okresů, Tachovsko budou reprezentovat závodníci z Nového Sedliště a Kostelce. „Letos jsme se do Hořické ligy přihlásili poprvé. Bohužel nám stále chybí prostředky, přesto se budeme snažit umístit na dobrém místě,“ svěřila se nám Pavla Dobrá z SDH Nové Sedliště.

„O Pohár Hořiny se soutěží už sedm let, většinou se účastní kolem šesti nebo sedmi družstev. Naši hoši se výsledkově udržují na čase kolem 16 sekund,“ řekl nám zástupce velitele SDH Honezovice František Podlipský, který zároveň na soutěži závodníkům startoval a dohlížel na přesnost měření. „Je tady dobrá parta a jednotlivým družstvům nejde jen o vítězství, ale i o to aby si mohly zazávodit. Jsme prostě jeden kolektiv,“ dodal nám pan Podlipský.

Soutěže jsou pro zúčastněné dobrovolné hasiče náročné a i letos bylo na prvních závodech znát, že po zimě se mechanika musí ještě upravit a technika útoku vypilovat. Došlo k několika vážným chybám a občas zradilo vybavení, ale naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Celkově soutěž proběhla bez vážnějších problémů a sezóna tak byla zdárně odstartována. Našim zástupcům v soutěži O Pohár Hořiny z Kostelce a Nového Sedliště můžeme popřát jen hodně úspěchů.

Celý seriál tvoří celkem osm soutěží, které proběhnou u každého přihlášeného družstva doma. Letos řetězec soutěží začal v neděli 8. května v Hradci a bude končit zhruba za tři měsíce 13. srpna v Kostelci.

Autorka článku: Veronika Černá (Tachovský deník)

—————

Zpět