Soutěž v požárním útoku, Honezovice

11.06.2011 13:00

V sobotu 11. června se v obci Honezovice konala soutěž v požárním sportu. Letos toto klání oslavovalo 100. výročí existence sboru dobrovolných hasičů v obci a zároveň se jednalo o pátý ročník soutěže O Pohár starosty obce, navíc tyto závody byly započítány do seriálu soutěží O Pohár Hořiny.

Do Honezovic se sjelo osmnáct manšaftů, šest družstev žen a dvanáct družstev mužů. Soutěže se zúčastnilo i družstvo žen z Honezovic, což byla rarita, protože toto družstvo svou závodní éru ukončilo před téměř třiceti lety. Před svým restituovaným útokem trénovaly ženy jen jednou, přesto ohromily časem jen o málo delším než půl minuty.

Nakonec vítězné stupínky obsadila družstva žen ze Vsi Touškova, Kostelce a Nového Sedliště, u mužů to pak byly sbory ze Strýčkovic, Honezovic a Hradce.

Starosta honezovických hasičů Jaroslav Petřík deníku řekl: „Účast tolika družstev nás samozřejmě potěšila, nejen proto že s námi oslavily naše sté jubileum, ale i proto že zde byla díky tomu skvělá soutěžní atmosféra. Oslavy výročí budou pokračoval až do srpna, kdy během slavnostní schůze budeme udělovat pamětní a záslužní medaile členům našich sborů.

Na další otázky, týkajících se skvělých výsledků, které podává družstvo Honezovic, nám Petříček odpověděl, že tým trénuje minimálně dvakrát týdně, někdy i častěji. Jejich úsilí je znát, protože právě zde na domácí půdě se ujali vedení hořické ligy a za sebou na stříbrném a bronzovém postu nechali Všekary a Ves Touškov. Zástupci našeho okresu Nové Sedliště a Kostelec jsou průběžně na pátém a šestém místě, přičemž je od sebe dělí pouhý jeden bod

Další soutěž hořické ligy se bude konat u nás na Tachovsku, a to v Novém Sedlišti, již 25. června. Seriál soutěží ukončí závody v Kostelci v polovině srpna.

Autorka článku: Veronika Černá (Tachovský deník)

—————

Zpět